Skip to main content
Kistkast

Projectpartners en EFRO

EFRO subsidie

VAKlab positioneert zich als draaischijf rond vakmanschap in Limburg. We willen hiermee de stap naar ondernemerschap concreter en toegankelijker maken. We informeren, motiveren en sensibiliseren vakmensen in groep om te starten als ondernemer.

We vormen een lerend netwerk met ervaringsgroepen waarbinnen opportuniteiten tot samenwerken sterk worden aangemoedigd. We doen dit vanuit een diensten- en expertisecentrum dat relevante partners en projecten rond vakmanschap verbindt.

We bundelen en ontsluiten de opgebouwde expertise rondom vakmanschap en bieden de mogelijkheid te experimenteren met deze kennis binnen verschillende werkgroepen. Het delen van ervaringen en het detecteren van opportuniteiten tot samenwerken is de belangrijkste taak van dit lerend netwerk. Dit doen we in de vorm van een groepstraining om te starten als ondernemer, Passe-Partout sessies om operationele kennis te delen binnen een lerend netwerk en groepssessies: Tips van de meester, waarbinnen tips en tricks worden uitgewisseld binnen een meesterschap.

Voor dit project ontving Vakmanschap & Ondernemerschap 1.008.980,00 euro steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Projectpartners

Flanders DC is sinds 2019 partner van de BKRK-award. Zij zijn in Vlaanderen hét aanspreekpunt voor creatieve ondernemers. 

Ook is Bokrijk sinds 2020 partner van de Henry van de Velde Awards die Flanders DC organiseert. Met een eigen Henry van de Velde Crafts Award zoeken we naar zinvolle designproducten of objecten die dankzij doorgedreven vakmanschap naar een hoger niveau getild worden.

Daarnaast is Flanders DC ook jaarlijks partner van de Jobinspiratiebeurs.

Ieder voorjaar organiseren we samen met UNIZO Limburg een Inspiratiecafé voor de vakman/-vrouw. Inspiratiecafés zijn er voor iedereen bij wie het kriebelt om een eigen zaak te starten of die reeds een zaak hebben en die zich willen laten inspireren door de kennis en de verhalen van ondernemers.

Daarnaast is UNIZO ook jaarlijks partner van de Jobinspiratiebeurs.

Samen met Starterslabo organiseren we het Start! traject voor vakmensen. In zes sessies verfijnen we het ondernemersplan van vakmensen, waardoor hun vakmanschap waarde creëert op de markt.

Daarnaast is Starterslabo ook jaarlijks partner van de Jobinspiratiebeurs

VDAB is jaarlijks partner van de Jobinspiratiebeurs.

Bokrijk werkt aan een Campus van het vakmanschap waar een aanbod aan activiteiten met betrekking tot vakmanschap uitgewerkt wordt in samenwerking met partners, waaronder SYNTRA. Daarnaast is SYNTRA Limburg ook jaarlijks partner van de Jobinspiratiebeurs.

 

Limburg Startup is een open platform, een first class starters community, gedragen en ontwikkeld door ondernemend Limburg met als doel bestaande startup initiatieven te verbinden, startups te versterken en hun groeiprocessen te versnellen.

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, is het grootste en meest nabije ondernemersnetwerk in Vlaanderen. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief