Skip to main content
Meisjes tussen bloemetjes

Prijzen

Openluchtmuseum

Standaardprijzen Openluchtmuseum - bestel je je tickets online, geniet je van € 1 korting

  • Kinderen van 0 tot en met 2 jaar: gratis
  • Kinderen vanaf 3 tot en met 12 jaar: € 3
  • Jongeren en volwassenen vanaf 13 tot 59 jaar: € 17
  • 60+, mensen met een beperking, groepstarief (vanaf 10 betalende personen): € 13
  • Familieticket (max. 2 volw. + max. 4 kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar): € 37
  • Bokrijkabonnee: Gratis - Meer info over het abonnement vind je hier

Tip: Indien u recht heeft op korting, meld het dan spontaan aan de kassa. 

Reserveren met een kortingscode

Heb je een abonnement van Plopsa, de Zoo of een andere abonnementspartner? Of ben je in het bezit van een lerarenkaart of kortingsbon? Dan reserveer je je ticket aan de hand van een kortingscode. Deze code vind je op je kortingsbon of op de website van de partner in kwestie.

Bij je reservatie kies je het tarief zoals vermeld op je bon of zoals je doorkreeg. De kortingscode geef je in bij je winkelmandje en wordt vervolgens verrekend.

Met een museumPASSmusées

Met een museumPASSmusées kan je één jaar lang alle deelnemende Belgische musea bezoeken en dus ook het Openluchtmuseum, wanneer je wil en zo vaak je wil. 

De MuseumPASSmusées is te koop in het Infocenter van Bokrijk of online. Meer info: www.museumpas.be

Met een lerarenkaart

Met een geldige lerarenkaart van het huidige schooljaar geniet je gratis toegang tot het Openluchtmuseum. Reserveer je ticket aan de hand van de kortingscode die je vindt op de website van Klasse

Bij aankomst zal gevraagd worden je individuele lerarenkaart te tonen.

Met het Discovery Ticket 

Met het Discovery Ticket van NMBS ontvang je dankzij je online ticket voor het Openluchtmuseum 50% korting op je treinticket H/T.

Hoe werkt het?
Koop je toegangsticket voor het Openluchtmuseum. Op je online ticket vind je onderaan een code.
Surf naar de website van de NMBS, koop je ticket en voer je kortingscode in. Per gekocht toegangsticket, krijg je een éénmalige korting op je treinticket. Kinderen onder 12 jaar reizen gratis.

Meisje in speeltuin

Openluchtspeeltuin

De Openluchtspeeltuin is het hele jaar door gratis toegankelijk.

Arboretum Bokrijk

Parking

Tijdens het Bokrijkseizoen (30 maart t.e.m. 3 november) betaal je toegang tot de parking. Het tarief is € 5,00/dag of € 10,00 voor een 5-beurtenkaart (verkrijgbaar in het Infocenter of aan de betaalautomaten).* Buiten het Bokrijkseizoen is de parking gratis, behalve voor het evenement Winterlicht (26 t.e.m. 30 december), waarbij een parkingticket € 5,00 kost. Er is gratis parking met voorbehouden parkeerplaatsen op beide parkings (Parking 1 en Parking 2) voor mindervaliden. Je parkeerticket valideer je in het Infocenter. Vergeet zeker je 'blauwe kaart' of de European Dissability Card niet aan de voorruit te plaatsen. 

* Parking is het eerste halfuur gratis. Je kan dan gewoon in- en uitrijden, er is geen validatie vereist aan een betaalautomaat.

Fietsen door het water

Fietsen door het water en Arboretum

Fietsen door het Water en het Arboretum zijn het hele jaar door gratis toegankelijk. Een tochtje langs Fietsen door het Water maar geen fiets? Geen nood je kan terecht bij het fietsverhuur. Er zijn ook kinder- en elektrische fietsen en zelfs een elektrische bakfiets voor personen met een beperking beschikbaar. Je fiets vooraf reserveren is verplicht!

Reserveer je ticket

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel handig en goedkoper. Je ticket reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Groepje bezoekers voor de Spijker

Zin in een uitstap met vrienden of familie, met of zonder de kinderen? Een verjaardag te vieren, nichten- of nevenreünie of gewoon gezellig samenzijn met bevriende gezinnen met kinderen of koppels onder mekaar ... Bokrijk is de bestemming die altijd goed in de groep ligt. Boek nu aan een voordelig tarief!

kinderen bij fotograaf

Een schooluitstap naar Bokrijk laat bij elk kind beslist een onvergetelijke indruk na! Handen uit de mouwen, ravotten in het gras of terugkeren in de tijd, een schoolreis naar Bokrijk staat bij iedereen in het collectieve geheugen. Binnenkort ook bij jouw leerlingen?

Openluchtmuseum

10 u. - 18 u.

Openluchtspeeltuin

9 u. tot zonsondergang

Fietsen door het water

Steeds toegankelijk

Arboretum

Van zonsopgang tot -ondergang

Infocenter

9 u. - 17 u.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief