Skip to main content
Tim Pascale LR

Juryleden & experten BKRK Smaak

Pascale

Pascale Naessens

Culinair auteur, keramiste en creatieve ondernemer Pascale Naessens daagt je uit om deel te nemen aan de zevende editie van de BKRK-award, waar we producten of diensten die de smaakbeleving naar een hoger niveau tillen in de kijker zetten.

Tim VSB

Tim Van Steenbergen

Modeontwerper en creatief ondernemer Tim Van Steenbergen werkt momenteel aan een project voor Bokrijk, waarbij we in één van de erven in het Openluchtmuseum de kruisbestuiving tussen erfgoed, moestuinieren en gastronomie centraal zetten. Mede naar aanleiding van dit project is hij samen met Pascale Naessens juryvoorzitter van de BKRK-award #Smaak.

Pascal Cools

Pascal Cools

Pascal Cools is managing director van Flanders DC, de organisatie die creatieve ondernemers uit Vlaanderen ondersteunt, verbindt en promoot. In 2005 maakte Pascal deel uit van de ploeg die Flanders DC opstartte. In 2007 kwam hij aan het hoofd te staan

Amélie Rombauts

Amélie Rombauts

Het parcours van Amélie Rombauts is niet rechtlijnig te noemen. Haar eerste professionele stappen zette ze samen met Murielle Scherre, waarna ze verder in de marketing- en communicatiewereld dook. Acht jaar lang verzorgde ze de persrelaties van internationale modemerken en jonge designers. Tegelijk begon ze als journalist te freelancen voor Knack Weekend, wat haar leidde tot de functie waar ze zich sinds 2018 met hart en ziel op toelegt, designcoördinator. Eén rode draad tekent zich intussen af: een eeuwige honger naar goede, inspirerende verhalen.

Peter de Cupere

Expert Peter De Cupere

Olfactorisch (geur) kunstenaar Peter de Cupere is al meer dan 20 jaar gekend als productieve en proactieve voorstander van de olfactorische kunst in de kunstwereld. Hij realiseerde meer dan 700 werken die betrekking hebben tot de geurperceptie-en belevenis omtrent sociale, culturele en ecologisch onderbouwde contexten. Peter de Cupere is docent en onderzoeker aan PXL-MAD School of Arts in Hasselt waar hij als medeoprichter van het ‘Open Lab’ atelier het gebruik van de nabije zintuigen, geur, smaak en tastzin doceert in het ‘Senses Lab.’ In 2019 behaalde hij zijn doctoraatstitel.

Peter de Cupere is als expert aanwezig bij de meet & greet van de BKRK-award op 13 juni 2022 om met zijn open visie kandidaten te inspireren om vanuit verschillende invalshoeken hun inzending te (her)bekijken.

Davy Jacbos

Expert Davy Jacobs

Davy Jacobs is sinds 2005 directeur van het Jenevermuseum te Hasselt. Hij heeft een uitgebreide expertise in de geschiedenis van jenever en het Belgisch stokerij- en gastronomisch erfgoed. Hij coördineerde en realiseerde onder meer onderzoek en tentoonstellingen over de likeuren elixir en oranjebitter, over alchemie, 19de-eeuwse distilleertechnologie, sluikstoken en verschillende jeneverstokerijen. Als museumdirecteur heeft hij de verantwoordelijkheid over een volledige operationele 19de-eeuwse stoomstokerij.

Davy Jacobs is als expert aanwezig bij de meet & greet van de BKRK-award om deelnemers te inspireren en zijn historische kennis te delen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief