Skip to main content
hout

Juryleden en experten BKRK-award #Hout

Kaspar Hamacher

Kaspar Hamacher

Kaspar Hamacher neemt de natuur als basis en richt zich resoluut op fysiek ontwerp in plaats van op conceptueel ontwerp. Hij voelt zich, zoals hij zelf zegt, meer vakman dan ontwerper. Wat hij met hout kan doen, spreekt tot de verbeelding: of het nu een boomstronk is of een stuk leer, authenticiteit is de sleutel in elke stap van zijn ontwerpproces. De werkwijze van Hamacher resulteert altijd in een uniek, persoonlijk stuk. Een stukje design met een diepere betekenis, met een ziel.

Stefan Dusart

Stefan Dusart

Stefan Dusart is sales en marketing director van Ethnicraft, een Belgisch bedrijf dat al vijfentwintig jaar tijdloze meubels en accessoires ontwerpt, produceert en wereldwijd verdeelt. Naast het tijdloze ontwerp is de kern van Ethnicraft steeds massief hout, kwaliteit en vakmanschap, waardoor producten generaties lang meegaan en trends moeiteloos doorstaan. Daarnaast is Stefan co-founder van duurzame zusterbedrijven Live Light, waarbij meubilair gehuurd kan worden, en Re-loved, waar refurbished meubels een tweede leven krijgen.  

foto Pascal Cools

Pascal Cools

Pascal Cools is sinds 2007 managing director van Flanders DC. Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. De vzw wil ontwerpers, ondernemers en bedrijven uit de design- en modesector uit Vlaanderen adviseren, ondersteunen en bijeenbrengen, zowel bij het starten, groeien, internationaliseren als bij het vergroten van naamsbekendheid en erkenning, en dit met extra aandacht voor duurzaamheid, technologie, inclusie en creativiteit.

Foto Veerle Windels

Veerle Windels

Veerle Windels is al meer dan dertig jaar actief als modejournaliste. Met meer dan duizend interviews met modeontwerpers en professionals op de teller verschijnt haar werk in de nationale en internationale pers. Veerle gaat steeds voor het verhaal achter de schermen. Met een passie voor mode en design publiceerde ze in 2001 haar eerste boek ‘Jonge Belgische mode’ maar daar bleef het niet bij. Naast haar journalistiek werk voor o.m. De Standaard en Meubihome, het vakblad van de Belgische meubelindustrie, geeft ze studenten journalistiek graag tips & tricks aan de KULeuven (afdeling Brussel) en werkt ze inspirerende retailtours uit voor Unizo en ModeUnie. Haar lezingen over mode en retail zijn heuse eye-openers. Ze houdt van de dualiteit tussen handgemaakt en metaverse.

Experten

Tijdens het traject kunnen deelnemers rekenen op de expertise van oa. Mathijs Huygebaert en Michaël Verheyden. 

Michael Verheyden

Michaël Verheyden

Michaël Verheyden is een ontwerper wiens esthetiek eenvoudige geometrische vormen, minimalistische lijnen, deskundig vakmanschap en rijke materialen van hoge kwaliteit omvat. Als ambachtsman heeft hij een voorkeur voor nobele en duurzame materialen die natuurlijk aanvoelen en prachtig verouderen. Zo werkt hij met marmer, leer, brons en hout.

Mathijs

Mathijs Huygebaert

Mathijs Huygebaert is de vakman achter Matisu. Dit bedrijf is gespecialiseerd in Japanse gebinten, traditionele nieuwbouw en restauratie van vakwerk, houtskeletbouw, eco-bouw, houten gevelbekleding en restauratie van houten schrijnwerk 1886- 1939. Daarnaast maakt hij tal van meubels en objecten in hout, zowel in eigen ontwerp als op maar gemaakt naar wens van de klant

Schrijf je in voor de nieuwsbrief