Skip to main content
textiel workshops

DIY Textiel

In het Openluchtmuseum staat beleving centraal en dit voor zowel individuele bezoekers als scholen en groepen, jong en oud.

DIY Textiel

Bij de uitwerking van het vakmanschap textiel werd dan ook gekozen voor een permanente programmatie aangevuld met een aantal tijdelijke initiatieven.

Bokrijk biedt groepen, bedrijven en scholen een aangepaste Atelierroute ‘kriebelige stoffen’ aan. Hierin komen de verschillende aspecten van stof aan bod en leren de deelnemers kennismaken met de kringloop van schaap tot wol. Daarnaast kunnen individuele museumbezoekers in de Atelierschuur Oevel dagelijks hun eigen unieke totebag of rugzak personaliseren.

In het najaar van 2021 kunnen gepassioneerden op reservatie in Bokrijk opnieuw terecht voor een atelier+ textiel onder begeleiding van een ervaren weefster. Geïnteresseerd? Hou onze agenda zeker in de gaten.

Tijdens het Zomerfestival in Bokrijk verwelkomen we vakvrouw Martine Geladi met haar tafelweefgetouw en tonen meester Joke Indestege en leerlinge Vera Potargent hun meester-leerlingtraject rond gobelin- of wandtapijtweven. Alexander Marinus, winnaar van de Crafts by Bokrijk Henry van de Velde Award 2020, laat met zijn project ‘Hey Jute’ dan weer zien dat je met natuurlijke jutevezels heel wat kan maken, zonder industriële en chemische tussenkomst. Op 2, 3 en 4 juli en op 13, 14 en 15 augustus kunnen bezoekers hun eigen wit textiel, van t-shirt tot keukenhanddoek, meenemen naar het Openluchtmuseum en laten zeefdrukken door het handzeefdrukatelier van Gezeever.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief