Skip to main content
Brouwmomenten

Brouwmomenten

Brouwmomenten

In het Paenhuys staat het historisch brouwproces met een gerestaureerde historische brouwinstallatie in combinatie met een hedendaagse koel-, gist- en bewaarinstallatie centraal. Dankzij deze brouwinstallatie proeven bezoekers ook hoe bier eeuwen geleden smaakte. Momenteel kan de bezoeker proeven van een Kempisch bier gemaakt van 40% tarwemout en speltmout, 7% havervlokken, 20 % bleke mout en 30% donkere mout. Het bier is met typische Engelse/Duitse hoppen gebitterd. De neutrale gist zorgt dat het amber kleurige bier een moutige smaak, een matige volmondig en een stevige hopbitterheid heeft. Het alcoholpercentage van dit bier bedraagt 5,7 %.

In het Paenhuys wordt er uitsluitend experimenteel gebrouwen binnen een museale context. Deze brouwsels worden niet gebotteld en bijgevolg niet verkocht. Op 7 april, 19 mei en 22 september brouwen we een uniek bier, geïnspireerd door lokale recepten van toen. Tijdens je bezoek kan je proeven naargelang de beschikbaarheid. Bekijk het reglement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief