Skip to main content
Brouwmeesters

Brouwmeester

Brouwmeester

Sinds 2004 al demonstreert het museum in samenwerking met Wijn- en Biergilde Demerdal in de museumbrouwerij het historisch brouwproces. Dit op basis van onderzoek en een test in samenwerking met de Universiteit Antwerpen (2002).

Op aangeven van Bokrijk experimenteerde de gilde met brouwsels die gelinkt waren aan de museale werking, de geschiedenis van het gebouw en de installatie. Zo brouwden ze in de loop der jaren Guldebier, Gagelbier, Honingbier, Marsbier, Oorlogsbier en meer.

Met BKRK Bier gaan we inhoudelijk een stap verder en dit mede dankzij Brouwmeester Stefaan Huybrechts van Biergilde Demerdal. Met zijn ervaring in het brouwen en ondersteund door een team sterke armen slaagt hij erin om telkens weer een bijzonder bier te brouwen, gebaseerd op een historisch onderbouwde receptuur.

Onze brouwmeester kreeg bovendien een beurs toegekend door de toenmalige minister van Cultuur Sven Gatz. Dit voor een meester-leerling traject met gezel Maarten Houbregs voor het doorgeven en het delen van het vakmanschap ‘historisch bierbrouwen’. In 2021 slaagde Maarten Houbregs in zijn meesterproef. Vanuit Bokrijk zijn we fier dat we hiertoe hebben kunnen bijdragen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief