Skip to main content
Meet en Greet genomineerden

BKRK-award #Smaak geselecteerden

De BKRK-jury bestudeerde dit jaar meer dan 30 inzendingen waaruit 10 dossiers werden geselecteerd op basis van volgende criteria: duurzaamheid en creativiteit, innovatie, ondernemerschap, pers en communicatie, trends en presentatie. De tien geselecteerden kregen op 13 juni de kans om de jury en experten te ontmoeten waarbij ze feedback ontvingen over hun voorstel. Op 27 juni presenteren de tien geselecteerden hun herwerkt voorstel, waarna de jury de moeilijke opdracht krijgt om de drie beste kandidaten te nomineren.

Archijewel - G.s.one

Jo Den Haernynck & Dirk Vrints

G.s.One

Jo en Dirk van archijewel doen mee met hun handjuweelobject dat het midden houdt tussen servies en bestek. Het hand/ring-object is een kruisbestuiving tussen architectuur en juwelenontwerp en presenteert de culinaire creaties van masterchefs als smaakvolle, kostbare kleuredelstenen.

Studio Pieter Stockmans & Studio Karen Wuytens

Studio Pieter Stockmans & Studio Karen Wuytens

KOFFIET-AS/ ROUWT-AS

Deze 2 artiesten sloegen de handen in elkaar om deel te nemen aan de BKRK-award #Smaak met een koffietas op een schoteltje. Niet zomaar een koffietas maar een symbool voor de persoon die er niet meer is en een uitnodiging om samen koffie te drinken, te praten en te rouwen. Een tasje troost, verbinding. 

Studio Segers

Tom Fonteyn x Studio Segers

ZIN

Tom toont ons hoe design een positieve invloed kan hebben op de eetbeleving van mensen met een dementie die lijden aan smaak- en geurproblemen. Het uitzicht, het geluid, de textuur en de temperatuur van de maaltijd hebben een invloed op de totale smaak-en eetbeleving en prikkelen de zintuigen.

Studi Verann

Ann Smets en Vera Borghgraef

SHARING BRANCH

Ann en Vera brengen met hun SHARING BRANCH gezelligheid, samenzijn, genieten en beleven. In de combinatie met het thema 'smaak' ontwikkelt Studio Verann een tak waarop men gerechten kan serveren en die tegelijkertijd de smaak van de ingrediënten versterkt. 

NETTLEWARE

Katharina Lutat & Stijn Van den Bulck

NETTLEWARE

Katharina en Stijn doen onderzoek naar netelvezels als duurzame grondstof voor het vervaardigen van 'papier' dat toegepast kan worden als wegwerpservies. Het product is 100% natuurlijk, volledig biologisch afbreekbaar, te composteren en dus duurzaam en circulair. In combinatie met eten zou dit materiaal met zijn subtiele geur een extra dimensie aan de smaakbeleving toevoegen.​  

Saffraan Linda van den Bulck

Linda Van den Bulck

SMAKENBOEK

Linda wil met de steun van de BKRK-award een boek schrijven waarin saffraan de rode draad zal vormen. Het boek zal recepten, verhalen en de geschiedenis en beleving van wereldsmaken bevatten. Het zal rijkelijk geïllustreerd zijn met lokale, traditionele of minder traditionele gerechten en bijzondere smaakcombinaties. 

Kruidenrol Nadine Houbrechts

Nadine Houbrechts

KRUIDENROL

Deze linnen envelop bevat meerdere gelabelde kruidenrollen om verschillende kruiden fris te bewaren in je koelkast. Een product voor foodies, tuiniers, liefhebbers van mooie spullen en gerealiseerd in samenwerking met de sociale tewerkstellingseconomie.​

Bart Lens Uitgegoten

Bart Lens

(UIT)GEGOTEN

Bart doet onderzoek naar de meest gepaste glasvorm op basis van de drank die eruit gedronken zal worden (Jenever, Sake, rode wijn, ...), het functioneel gebruik (de houding van de hand) en de geschiedenis (een champagneglas met een link naar Marie-Antoinette). 

De Foodarcheoloog - ARK

Jeroen Van Vaerenbergh – De Foodarcheoloog

ARK 

Voor het eerst staan we zelf voor de keuze om duurzaam met onze (voedings-) grondstoffen om te gaan. ARK wil de oorsprong van het culinair erfgoed dat met het Vlaams terroir verbonden is inhoudelijk én zakelijk ontwikkelen: culinaire tradities uitlichten en er samen met traditiehouders, creatievelingen, experten en chefs mee aan de slag gaan voor een leefbare toekomst.

Lies Fauconnier - THE FORAGER’S TAPESTRY

Lies Fauconnier

THE FORAGER's TAPESTRY

Lies brengt een tapijt als een textiel landschap om gerechten op een nieuwe manier te presenteren.Textiele geometrische sculpturen en volumes ‘dragen’ het gerecht. Een finger food-experience waarbij het voedsel uit het landschap wordt geplukt: een conceptuele eetervaring.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief