Skip to main content
Aterlier+ Juweelweven

Atelier+

atelier+ juweelweven

Ben je op zoek naar een creatieve uitdaging? Dan is ATELIER+ voor jou de ideale oplossing!

Tijdens een verdiepend Atelier+ in het Kasteel leer je onder begeleiding verfijnde vakwerktechnieken aan. Van glazen bloemen maken tot boekbinden en zelfs een eigen ring smeden. 

Als Bokrijkabonnee krijg je 10% korting. Om van je korting gebruik te maken, moet je voor het selecteren van het aantal tickets, de promocode Bokrijk23 ingeven. Neem de dag van je deelname je abonnementskaartje mee.

atelier+ edelsmeden

ATELIER+ Zilversmeden

Tijdens dit 2-delige atelier+ maak je een zilveren ring volgens de verloren-was techniek. Op de eerste sessie krijg je uitleg over deze techniek en de mogelijkheden. Je start aan het ontwerpproces en de wasbewerking. Tussen de twee sessies in wordt jouw ontwerp professioneel gegoten in zilver. In de tweede sessie ga je aan de slag om je ring verder af te werken met zaag, vijl en schuurpapier. Je ontdekt het belang van afwerking voor de goudsmid en geeft een eigen persoonlijke finish aan de ring. Op het einde van de workshop ga je naar huis met jouw eigen gemaakt zilveren juweel. (TIP: Wens je een juweel te maken als cadeau voor een ander, vergeet dan zeker de ringmaat niet of breng een ring van deze persoon mee voor de juiste maat)

Data:

  • Zondag 12 maart  & zondag 26 maart
  • Zondag 2 april & zondag 16 april
Atelier+ Glas

ATELIER+ Glas

Tijdens dit atelier+ Glas maak je bloemen in glas. Hiervoor gebruik je de koperfolie techniek, ook wel bekend als tiffany. Stap voor stap maak je je deze techniek eigen. Je tekent een eenvoudig ontwerp, leert glas snijden, slijpen, in folie wikkelen, solderen en tot slot patineren. Tijdens een atelier van 4u onder professionele begeleiding kan je enkele bloemen maken. Zo herhaal en oefen je de werkwijze. Op het einde van de workshop neem je een uniek kunstwerkje mee naar huis.

Data:

  • Zaterdag 4 februari 2023 - 13 u. - 17 u.
  • Woensdag 22 februari 2023 - 18 u. -22 u.
  • Zondag 5 maart 2023 - 13 u. - 17 u.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief