Skip to main content
Dag van het Eetbare Landschap - meisje eet frambozen van vingers

Edible Landscape Day

Event details

Date

Locatie

Openluchtmuseum

Price

Toegangsprijs Openluchtmuseum

Buying tickets?

A reservation is required for this event.

Buy

Practical information

On Sunday, September 21st, discover all things edible and drinkable in nature. Numerous demonstrations and a large regional produce market will show you how the edible landscape can inspire your kitchen.

We recommend purchasing or reserving your tickets online in advance. This will save you money and time at the ticket booth. Please note: bring cash if you plan to buy anything at the regional produce market.

streekproductenmarkt

Strong regional products market

For the hunger: dried sausages, pate, cheeses, smoked garlic, pies, breads and cakes, syrup, jam and chutney, fruit, vegetables and honey, ... For the thirst: jenevers, gins, liqueurs and wine, teas and fruit juices from our own cultivation. Also expect delicious samples!

Bezoekers proeven het in Bokrijk gebrouwen bier

Wonderful demonstrations

Experience how craftspeople passionately create artisanal products. From distilling syrup the traditional way, to baking bread in historic ovens, to brewing beer according to historical recipes. The blacksmith, beekeeper, herbalist, potter, and more are also happy to show you their skills.

Exhibitors

Infostand

Ambachtelijke artisanale advocaat, likeuren en bonbons

Schuimwijn uit het Dijleland

Koffie, thee en zoetigheden

Gavers Valeirke

Ambachtelijke mosterd

Geraardsbergse Mattentaarten

Authentieke spirits van Vlaamse bodem

Trappistenkaas uit Westmalle

Torhoutse Mosterd

Ambachtelijke wafels, speculaas, chocopasta en koekjes (Hagelandse boterkoekjes, haverzemelenkoekjes, …)

Limburgse appelwijn met druiven

Hasseltse speculaas

Ambachtelijke jenevers, gin en advocaat

Likeuren en spirits, witte rum, niet alcoholische 0.0 Citrus

Koffie in zakjes, bonen en gemalen. Gezette koffie en cappuccino

Ambachtelijke Loonse stroop

Hoeve ijs

Hasseltse jenever

Gin, fruitjenevers, vermout, eau de vie, rum, vodka en appelsap

Gefermenteerde groenten, kurkuma en gembershots

Belgische wafels

Schapenijs en schapenkaas

Bier, frisdrank en gedistilleerde dranken

Vruchtensappen vanuit eigen streek

Artisanaal ijs in eetbaar potje of hoorntje

Bouillons, sauzen, kruiden en olijfolie

Kruidenhoning

Hasseltse speculaas

Limburgse vlaai

Ambachtelijke kruidenthees en zoutloze keukenkruidenmixen

Kruidenbonbons

Goudse boerenkaas

Mattentaarten van Geraardbergen en cuberdons van Gent

Ambachtelijke mosterd

Pikante sauzen, kruiden, olie, nootjes, ...

Saucissons

Fruitazijnen en balsamico's op basis van appelciderazijn

Saffraan, saffraan-producten, olifantenlook en saffraan-knollen

Ambachtelijke jam en chutney met proeverij

Heerlijk ambachtelijk gerookte knoflook, uien en sjalotten in vlecht

Historisch broodbakken en verkoop van broden

Huisgemaakte bloedworst, paté en kipkap

Ambachtelijke mede (honingwijn)

Ambachtelijke Amerikaanse desserten zoals cookies, brownies, muffins en cupcakes

Belgische tripel ten voordele van het goede doel (fighters against cancer)

Wijn, schuimwijn en cider

Verse soep

Honing en andere bijenproducten

Mousserende en witte wijn

Gin, rum, koffielikeur, honinglikeur,  ...

Ambachtelijke likeur & mede

Honingproducten, propolis en aanverwanten

Artisanale bieren

Bakmixen voor thuisbakkers

Ambachtelijke salami en kaas, zonder kleurstoffen en bewaarmiddelen uit Abruzzo - Italië
 

Honing en toebehoren, honing gin en whiskey

Artisanale chiliconfituren, chilisauzen, chutney's, verse pepers, gedroogde pepers, ...

Assortiment droge worsten (Saucissons d'Auvergne), patés en rillettes

LAM Gin, RAM Rum & OOI Alcoholvrij

Ijsmixen in poedervorm met de focus op Cuberdon

Koekjes, confituren en volkorenwafels

Hennepolie, hennepzaad, kemperd en vegan algenballetjes

Eigen gebrouwen bier

Historisch broodbakken en verkoop van broden

Praktisch

Datum en tijd: 21 september van 10 u. tot 18 u.
Locatie: Openluchtmuseum
Tickets: Je betaalt de toegangsprijs voor het Openluchtmuseum, de Dag van het Eetbare Landschap zit hierin inbegrepen. Bokrijkabonnees hebben gratis toegang.

! Tip: breng cash geld mee als je op de streekproductenmarkt wat wil kopen.

Do you have any questions? If so, please take a look at the answers below.

The open-air playground is open every day free of charge, from dawn until dusk. There is a single entrance and exit, by the Fragrance & Colour Garden.

Dogs on leads are always welcome at Bokrijk. Dogs on leads are also welcome in the open-air museum, except except in the animal yard* of museum farm (no.10), 'The sixties' and the toddler village in the playground. We have a dog park where dogs can run free, located to the right of the Info Centre.

*This is because other animals live here. We not only want to keep it peaceful for them, but we also want to keep visitors and animals safe at all times.

The Open-Air Museum is open from 5 April 2025 to 2 November 2025, from 10 am to 6 pm. We are closed on Mondays, except for Mondays in the Belgian school holidays and on public holidays.

Tickets do not need to be reserved, although tickets bought in advance are cheaper and more practical.

Cycling Through Water is open to the public all year round. No need to make a reservations. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief