Skip to main content
Dag van het Eetbare Landschap - meisje eet frambozen van vingers

Dag van het Eetbare Landschap

Event details

Period

-

Location(s)

Openluchtmuseum

Price

Toegangsprijs Openluchtmuseum

Reservation required?

A reservation is required for this event.

Make reservation

Practical information

Maak op zondag 21 september kennis met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur. Tal van demonstraties én een grote streekproductenmarkt tonen je hoe het eetbare landschap je keuken kan inspireren.

We raden aan om je tickets op voorhand online te kopen of te reserveren. Dit bespaart je geld én tijd aan de kassa's. Opgelet: neem cash geld mee als je iets op de streekproductenmarkt wil kopen.

streekproductenmarkt

Straffe streekproductenmarkt

Voor de honger: gedroogde worsten, paté, kazen, gerookte knoflook, vlaaien, broden en koeken, stroop, confituur en chutney, fruit, groenten en honing, ... Voor de dorst: jenevers, gins, likeuren en wijn, thees en vruchtensappen uit eigen kweek. Verwacht je ook aan lekkere proevertjes!

Bezoekers proeven het in Bokrijk gebrouwen bier

Heerlijke demonstraties

Beleef hoe vakmensen met veel passie ambachtelijke producten maken. Van stroop stoken op traditionele wijze, over brood bakken in historische bakovens, tot bier brouwen naar historisch recept. Ook de smid, imker, herboriste, pottendraaier, ... tonen jou graag hun kunsten.

herboriste legt uit tijdens kruidenwandeling in de kruidentuin

Kruidenwandeling

Ga op kruidenwandeling met de herboriste en ontdek in onze weelderige Kruidentuin de culinaire en helende kracht van kruiden. De herboriste zal je alle geheimen uit de doeken doen over Bokrijks fantastisch geurend groen.

Praktisch

Datum en tijd: 21 september van 10 u. tot 18 u.
Locatie: Openluchtmuseum
Tickets: Je betaalt de toegangsprijs voor het Openluchtmuseum, de Dag van het Eetbare Landschap zit hierin inbegrepen. Bokrijkabonnees hebben gratis toegang.

! Tip: breng cash geld mee als je op de streekproductenmarkt wat wil kopen.

Vragen? Bereid je bezoek voor!

Subscribe to the newsletter