Plan je bezoek

Op deze pagina vind je informatie over de openingsuren, prijzen, het reserveren van tickets, horeca, bereikbaarheid, enzovoort. Heb nog je vragen? Raadpleeg dan even de veelgestelde vragen. Vind je hier niet het antwoord dat je zoekt? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag verder.

Plan je bezoek

Toegankelijkheid

In Bokrijk zijn er een aantal extra voorzieningen getroffen, zodat iedereen zo optimaal mogelijk gebruik kan maken van de aangeboden faciliteiten. Hierdoor is Bokrijk bruikbaar en bereikbaar voor iedereen.

Transport binnen museum

Huifkar

Individueel

Ben je moe? Of wil je je laten rijden in het Openluchtmuseum? Neem dan de 'Hop on-Hop off Huifkar' zoals 100 jaar geleden. De huifkar rijdt +/- om de 10 minuten elke zaterdag, zondag, op feestdagen en alle dagen in juli en augustus vanaf 11 uur. De laatste rit start om 17 uur. Bekijk het dagprogramma hier.
Bij regen- of extreem warm weer kan de huifkar uitzonderlijk niet rijden.

Er zijn vier halteplaatsen in het museum: De Kempen, Haspengouw, Oost- en West-Vlaanderen, ‘De Sixties’

  1 hop on hop of 1 rondrit
Volwassenen € 4,50 € 3,50

In groep

Het museum anders beleven? Boek met je groep een tocht met de huifkar. Sterke boerenpaarden trekken de kar vooruit.

* De prijs van de huifkar is exclusief de toegang tot het Openluchtmuseum en ‘De sixties’
Museum € 105*
Pendeldienst De sixties € 105*

Bolderkar

Een bolderkar huur je voor slechts € 2 per twee uren.

Fietsen niet toegelaten

Binnen het museum is fietsen niet toegelaten, enkel voor kinderen onder de 1m20. Zij mogen onder toezicht van een volwassene met een kinderfiets of step in het museum rondrijden.


 


Toegankelijkheid kinderwagens en rolstoelen

Rolstoelen

‘De sixties’ is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn voor hen speciale voorzieningen. Rolstoelen worden gratis ter beschikking gesteld aan de kassa’s en/of kan je gratis reserveren op het nummer 011/265.315

Kinderwagens

Het Openluchtmuseum en de speeltuin zijn toegankelijk met een kinderwagen. De sixties is echter niet toegankelijk met kinderwagens. Deze moeten worden achtergelaten op de daartoe bestemde standplaats. Bokrijk kan in geval van diefstal, verlies of beschadiging niet aansprakelijk gesteld worden.


EHBO en parkpolitie

Voor EHBO of in noodsituaties, neem contact op met de parkpolitie: +32 (0)11 26 53 40


Aanbod voor bezoekers met een beperking

Algemene info

Bokrijk trof een aantal extra voorzieningen, zodat het park ook bereikbaar en bruikbaar is voor mensen met een beperking.

Speeltuin

In de speeltuin zijn speciale toestellen voorzien. Deze toestellen worden gekenmerkt door een speciale aanduiding.

Wandelingen

Het park is volledig uitgerust met verharde paden. Ook zijn er verschillende mooie routes beschikbaar. De wandelkaarten zijn verkrijgbaar in het infocenter.

‘De sixties’

De sixties is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn voor hen speciale voorzieningen. Rolstoelen worden gratis ter beschikking gesteld aan de kassa’s.

Programma’s – Ben je met een groep, misschien is dit programma interessant

Minder mobiel, meer Bokrijk

Via een parcours op maat loodst een ervaren gids minder mobiele bezoekers door het Openluchtmuseum. Acteurs dompelen je groep onder in dorpsscènes uit 1913. Ook volksspelen, verhalen en een bezoek aan een langgevelboerderij en vierkantshoeve staan op het programma.