Brouwmomenten
In het Paenhuys staat het historisch brouwproces met een gerestaureerde historische brouwinstallatie in combinatie met een hedendaagse koel-, gist- en bewaarinstallatie centraal. Dankzij deze brouwinstallatie proeven bezoekers ook hoe bier eeuwen geleden smaakte. Momenteel kan de bezoeker proeven van een Kempisch bier gemaakt van 40% tarwemout en speltmout, 7% havervlokken, 20 % bleke mout en 30% donkere mout. Het bier is met typische Engelse/Duitse hoppen gebitterd. De neutrale gist zorgt dat het amber kleurige bier een moutige smaak, een matige volmondig en een stevige hopbitterheid heeft. Het alcoholpercentage van dit bier bedraagt 5,7 %.
In het Paenhuys wordt er uitsluitend experimenteel gebrouwen binnen een museale context. Deze brouwsels worden niet gebotteld en bijgevolg niet verkocht. Op 7 april, 19 mei en 22 september brouwen we een uniek bier, geïnspireerd door lokale recepten van toen. Tijdens je bezoek kan je proeven naargelang de beschikbaarheid. Bekijk het reglement.