Skip to main content
Zomerdagen in Bokrijk

Zomerdagen in Bokrijk

Event details

Wanneer

-

Locatie

Openluchtmuseum

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Bokrijk gaat deze zomer opnieuw volop voor vakmanschap, één van de pijlers waarop het museum steunt.

Verken het Openluchtmuseum op eigen houtje of dankzij één van de museumbelevingen. (Her)ontdek Bokrijk dankzij de Bokrijkroute met alle hoogtepunten van het museum, keer terug naar anno 1919 met onze Living History-acteurs, speel de Bruegelgame of laat je opnieuw verrassen door de wervelende jaren '60.

Als kers op de taart leidt de vakmanschapsroute je van de ene vakman naar de andere. De lederbewerker, pottenbakker, herder, herborist, mandenvlechter, smid of imker geven doorlopend demonstraties. Het startpunt bevindt zich in het museum bij de glazen Infobox en de wegwijzers tonen je de juiste route.

pottendraaien

In juli en augustus ervaar je nog meer vakmanschap tijdens de Zomerdagen. Zo geniet je van extra demonstraties door ambachtslieden en hedendaagse vaklui.

Het merendeel van de historische gebouwen is open zoals voorheen, net zoals de expo’s rond de vakmanschappen brood bakken, bier brouwen en textiel. In de atelierschuren kan je doorlopend zelf de handen uit de mouwen steken, zo leer je de basistechnieken en neem je een zelfgemaakte creatie mee naar huis. 

Circus

Van 16 juli tot en met 31 augustus is het ‘waauw’ geblazen. Met zes weken lang beklijvende circus-voorstellingen voor gezinnen met acrobatiek, clownerie, dressuur, jongleurs, … .

Praktisch

Datum: 1 juli t.e.m. 31 augustus 2022
Openingsuren:  elke dag van 10 u. tot 18 u. 
Tickets: Je betaalt de toegangsprijs van het Openluchtmuseum, de Zomerdagen zitten mee inbegrepen in deze toegangsprijs. Museumtickets kan je op voorhand reserveren via onze website.* (Tickets verkrijgbaar vanaf 15 maart)

* Gratis toegang voor Bokrijkabonnees. 

Reserveer je ticket

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel handig en goedkoper. Je ticket reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang. Er is slechts één in- en uitgang, ter hoogte van de geuren- en kleurentuin. Je moet geen ticket reserveren voor een bezoek aan de speeltuin. Voor je vertrek raadpleeg je wel best even de druktebarometer.

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter.

Het Openluchtmuseum is geopend van 2 april 2022 tot en met 2 november 2022 van 10 u. tot 18 u. Gesloten op maandag, uitgezonderd de maandagen van de Belgische schoolvakanties en die op feestdagen vallen.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper. 

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.