Skip to main content
Zomerdagen in Bokrijk

Zomerdagen in Bokrijk

Bokrijk gaat deze zomer opnieuw volop voor extra beleving. In de maanden juli en augustus dompelen we je onder in de thema’s ‘Circus’, ‘Smaak’ en ‘Maken’. 

Event details

Wanneer

-

Locatie

Openluchtmuseum

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Deze zomer bruist het Openluchtmuseum van Bokrijk als nooit tevoren! Met nog meer vakmensen, leuke zomer-evenementen, fraai gerestaureerde huizen, een gloednieuwe museumboerderij en historische taferelen. Verken het Openluchtmuseum op eigen houtje of dankzij één van de museumbelevingen. (Her)ontdek Bokrijk dankzij de Bokrijkroute met alle hoogtepunten van het museum, keer terug naar anno 1920 met onze Living History-acteurs, speel de Bruegelgame of laat je opnieuw verrassen door de wervelende jaren '60. Verwacht je aan meer beleving dan ooit tijdens je Bokrijk-bezoek. Proef, smul, experimenteer, kijk, verken en raak verwonderd ... precies zoals jij dat wil. In de maanden juli en augustus dompelen we je onder in de thema’s ‘Circus’, ‘Smaak’ en ‘Maken’.

circusdorp zomer

Circus

Van 16 juli t.e.m. 31 augustus verbaast Circus Barones jong én oud met acrobatie, clownerie, jongleurs en zelfs kamelen. Met dagelijks 3 voorstellingen zorgen we ervoor dat elke bezoeker kan meegenieten van dit spektakel. Wil je daarna zelf de circusartiest uithangen? Reis dan af naar ons circusdorp in museumdeel Oost-en West-Vlaanderen

Plantartica

Smaak

Verspreid over het Openluchtmuseum kan je letterlijk en figuurlijk ‘proeven’ van vakmanschap. Aan de pastorij uit Schriek maak je op weekenddagen kennis met de Foodarcheoloog (deelnemer BKRK-award #Smaak) of kan je deelnemen aan Plantartica; een laboratorium waarin al je zintuigen worden geprikkeld. 

Daniel Verstappen

Maken

In de Mikke uit Lo tonen we de hele zomer lang de evolutie van het piano-vakmanschap aan de hand van enkele piano’s. Op zondagen gaan er stemworkshops, restauratiedemo’s en piano concerten door. Je ziet er verder verschillende makers aan het werk waaronder schrijnwerkers, houtdraaiers, pottendraaiers, draailierbouwers, studenten productdesign, en zoveel anderen.

ketnet ateliers

Ketnet-ateliers

Altijd al een eigen Ketnet-rugzak of -tote bag willen maken met super coole Ketnet-sjablonen? Dat kan de hele zomer lang in de Atelierschuur Wortel. Neem deel aan ons textiel atelier en volg samen met wrapper Sarah het stappenplan.

Als kers op de taart komt op zondag 3 juli Ketnet-wrapper Sarah en op 10 juli wrapper Héritier voor een exclusieve meet & greet aan de Schepenbank op het Kempens Plein, waar je je eigen Ketnet-rugzak of -tote bag kan laten signeren.

Praktisch

Datum: 1 juli t.e.m. 31 augustus 2022
Openingsuren:  elke dag van 10 u. tot 18 u. 
Tickets: Je betaalt de toegangsprijs van het Openluchtmuseum, de Zomerdagen zitten mee inbegrepen in deze toegangsprijs. Museumtickets kan je op voorhand reserveren via onze website. Gratis toegang voor Bokrijkabonnees. 

Reserveer je ticket

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel handig en goedkoper. Je ticket reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang. Er is slechts één in- en uitgang, ter hoogte van de geuren- en kleurentuin. Je moet geen ticket reserveren voor een bezoek aan de speeltuin. Voor je vertrek raadpleeg je wel best even de druktebarometer.

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter. In het Openluchtmuseum zijn aangelijnde honden ook welkom, behalve op de museumboerderij Het Duifhuis (nr.10). Op deze locatie zijn andere dieren aanwezig, we willen de rust van deze dieren ten allen tijde bewaren en de situatie voor alle bezoekers en dieren veilig houden. 

Het Openluchtmuseum is geopend van 2 april 2022 tot en met 2 november 2022 van 10 u. tot 18 u. Gesloten op maandag, uitgezonderd de maandagen van de Belgische schoolvakanties en die op feestdagen vallen.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper. 

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.