Skip to main content
Schriek tuinen

Smaakbeleving in Bokrijk

Verspreid over het Openluchtmuseum kan je deze zomer letterlijk en figuurlijk ‘proeven’ van vakmanschap.

Plantartica

Workshop Plantartica

Neem deze zomer deel aan de workshop Plantartica om al je zintuigen te prikkelen. Tijdens deze workshop, voor kinderen en gezinnen, ontdek je de natuur, verzamel je planten en kruiden en werk je mee aan een geuren- en kleurenkunstwerk in de tuin van de Pastorij uit Schriek. 

VZW Kunst in Zicht geeft deze workshop op 13/8, 14/8, 15/8, 20/8, 21/8, 27/8 en 28/8 van 11 u. tot 13 u. en van 14u. tot 17 u. 

De Foodarcheoloog - ARK

De Foodarcheoloog

Op 9 en 10 juli laat de Foodarcheoloog je proeven van het eeuwenoud verhaal van peperkoek. We duiken samen in het smaakverleden van de zinnenprikkelende koek. Het brengt ons van het lokale terroir naar exotische oorden. Het voert ons van hertogelijke banketten, over volkse feesten naar industriële bakkerijen en toont dat elke generatie een spoor heeft nagelaten in de eeuwige koek. Stiekem, proeven we van de zoete zonde aan de tafel van meneer pastoor.

BKRK award Schriek

BKRK-award #Smaak

Deze zomer zal een deelnemer van de BKRK-award #SMAAK zijn/ haar project tonen en toelichten aan onze bezoekers. Ook in de bovenzalen van de Pastorij uit Schriek leer je meer over de 10 geselecteerden van de award en hun projecten. Vergeet ook zeker niet te stemmen op jouw favoriet voor het einde van de zomer. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief