Skip to main content
luchtfoto vlaanders

Makers aan het werk

In de Bergschuur uit Lo tonen we de hele zomer lang de evolutie van het piano-vakmanschap, maar ook andere vakmanschappen zullen aan het licht komen. 

piano

Piano Vakmanschap

In de Bergschuur uit Lo worden deze zomer 5 piano's opgesteld die de evolutie van het piano-ambacht zullen weergeven. Elke zondag van juli en de eerste zondag van augustus kan je hier verschillende piano-gerelateerde activiteiten volgen. Zo kan je tussen 12 u. en 13 u. en 14.30 u. en 15.30 u. een stemworkshop meevolgen. Om 13.30 u. vindt er een interactieve demo plaats over piano's restaureren en als kers op de taart geeft Daniel Verstappen om 13 u., 15 u. en 16.30 u. een piano concert. 

Voel je vrij om de piano’s ook zelf te bespelen en laat ons meegenieten van jouw talent.

Draailier bouwen

Makers aan het werk

Deze zomer zetten de schrijnwerkers van Bokrijk hun vakmanschap in de kijker in de Bergschuur uit Lo. Enkele vakmanschappen die in de kijker worden gezet zijn: objecten conserveren, struyfvogel maken, spinnewiel herstellen, pottendraaien, glas restaureren en draailierbouwen. 

Consulteer onze agenda om te zien welke vaklui aan het werk zijn op de dag van jouw bezoek. 

Stiel project in Bokrijk

Stiel

Het Stiel project is een samenwerking tussen Stad Genk en Luca School of Arts en is van 27/8 tot 4/9 te zien in de Bergschuur uit Lo (nr. 70.2). Studenten productdesign leren weeftechnieken en de techniek van stucmarmer kennen via workshops en gaan nadien zelf experimenteren met materialen en technieken.

Kunnen we objecten nieuw leven inblazen aan de hand van alternatieve materialen en -technieken? Welke materialen lenen zich tot hergebruik? Hoe kunnen we oude technieken omvormen tot moderne tools? Bokrijk stelt hiervoor unieke materialen van vakmensen ter beschikking waarmee de studenten aan de slag kunnen.

Hun resultaten, geïnspireerd op tv-programma 'De repair shop', zijn nadien nog te zien in een travelling exhibition.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief