Skip to main content
Jobinspiratiebeurs

Jobinspiratiebeurs (19/10)

Wil je zelf starten als vakman/-vrouw? Ben je een vakman/-vrouw en zoek je nog verdere expertise en inspiratie? Of ben je voor jouw bedrijf op zoek naar de juiste vakman/-vrouw? Dan is de jobinspiratiebeurs op woensdag 19 oktober iets voor jou.

Van je passie je beroep maken

Wil je zelf starten als vakman/-vrouw? Ben je een vakman/-vrouw en zoek je nog verdere expertise en inspiratie? Of ben je voor jouw bedrijf op zoek naar de juiste vakman/-vrouw? Dan is de jobinspiratiebeurs op woensdag 19 oktober iets voor jou.

Voor wie is de jobinspiratiebeurs ‘the place to be’?

  1. Ondernemende vakmensen
  2. Starters, werknemers en ondernemers die geïnspireerd willen worden
  3. Ondernemers met nood aan vakmanschap

Voor deze zevende Jobinspiratiebeurs werken we opnieuw samen met tal van partners bij wie je terecht kan met al jouw vragen over ondernemerschap. Partners in dit verhaal zijn: StarterslaboSyntraPXLUNIZO LimburgVDAB en Flanders DC. Onderaan deze pagina vind je meer info over elke partner.

Ook zorgen we voor een inspirerende namiddag dankzij de verhalen van verschillende vakmensen en ondernemers. 

Er is een doorlopende netwerkmarkt waar je terecht kan bij onze partners voor persoonlijk advies.

Praktisch

Wanneer? 19 oktober 2022 van 13u tot 17u. 
Waar? Kasteel Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600 Genk

Schrijf je gratis in

Dagprogramma

Neem even de tijd om de andere deelnemers te leren kennen met een hapje en een drankje.

Een kort welkomswoord door onze organisatoren.

Rigorgeous is het overkoepelend businessmodel waarbij je Caroline leert kennen als de spirit en de persoonlijkheid achter de merken Cent Pur Cent, I am Klean, Blush…Heel vaak hebben creatievelingen moeite om van hun hobby hun business te maken omdat ze zich verliezen in hun creativiteit. Caroline vertelt je graag hoe zij dat aanpakte om haar business de hoogte in te sturen.

Bepaal zelf jouw programma en en reserveer op voorhand een plaatsje in één van de volgende breakout sessies. In kleine groepjes kan je hier al je vragen stellen.

Diverse inspirerende getuigenissen van vakmensen en onze partners:

  • Groepstraining VAKlab meets START!

Ben je een vakman/vrouw en twijfel je of je er je beroep van kan maken? Ben je een vakman/vrouw en wil je starten als zelfstandig?  Ben je reeds zelfstandig in bijberoep en wil je de sprong maken naar een hoofdberoep? Ja op één van deze vragen? Schrijf je dan hier in voor deze breakout sessie waarbij er ook een vakman/vrouw komt getuigen die deze groepstraining gevolgd heeft.

In samenwerking met Starterslabo organiseren we in het voorjaar van 2023 een zesdaagse groepstraining gericht naar de vakman/-vrouw. We verfijnen samen je ondernemersplan zodat jouw vakmanschap waarde creëert op de markt. Tijdens de afsluitende sessie toets je je idee af aan de markt.          

  • Het belang van een portfolio met Flanders DC.

Liane Jorissen, juweelontwerpster en goudsmid, volgde de portfoliotraining van Flanders DC bij VAKlab. Aan haar, maar ook aan de experten van Flanders DC zelf, kan je vragen stellen zoals “Waarom moeten we vandaag de dag nog een portfolio maken? Wat is het verschil met social media? Is een portfolio nog nuttig?” Dit is al een voorproefje voor de Passe-Partout op 15 december over het belang van een portfolio.

  •  Jumpstarter met SyntraPXL.

Jumpstarter biedt je een persoonlijke begeleiding om jouw ondernemersidee actief te verkennen en de haalbaarheid ervan in kaart te brengen op basis van een persoonlijk actieplan en een ondernemersplan. SyntraPXL maakt je wegwijs in het programma en neemt lepelsnijder Rudi Jamaer mee die dit traject volgde.

  • Toekomstgericht innoveren met Unizo Limburg.

Maak je business plan future proof met Unizo. Hoe creëer je toekomst voor jouw bedrijf met de businessmodellen van morgen? Wat zijn de allernieuwste trends in de (digitale) wereld en hoe kan je al vakman/vrouw daarop inspelen? Hoe kom je tegemoet aan de alsmaar sneller veranderende klantenbehoeften? En hoe pas je nieuwe technologieën toe in jouw bedrijf? In elke ondernemersbegeleiding past UNIZO haar future proof toets toe. In deze interactieve sessie krijg je inzichten in de nieuwste relevante ontwikkelingen op maat van vakmensen en bekijken we ook hoe je deze praktisch kan toepassen op je eigen business plan.  De sessie wordt gegeven door onze ervaren adviseur Wendy van Essen.                                                                             

Meer info over de partners van de Jobinspiratiebeurs

Starterslabo: Bij Starterslabo ontdek je de chemie van ondernemen. Starterslabo begeleidt (pré)starters en werkzoekenden die vanuit hun passie en een concreet projectidee een eigen zaak willen starten.
Heb je specifieke vragen  rondom een projectidee en/of de mogelijkheid om te starten via Starterslabo zonder een eigen BTW nummer dan ben je bij hen aan het juiste adres.

SyntraPXL: SyntraPXL biedt zowel kort- als langlopende opleidingen aan in 19 verschillende sectoren. SyntraPXL heeft meerdere systemen ontwikkeld die werken en leren combineren waardoor je de kans krijgt al doende een beroep te leren in een onderneming (tegen betaling). Doelgroepen die tijdens de Jobinspiratiebeurs bij SyntraPXL terecht kunnen, zijn niet-werkende werkzoekenden of deeltijds werkenden die willen gaan ondernemen. Voor meer info rond het opstarten van een zelfstandige activiteit, de ondersteuningsmaatregelen en begeleiding die hiervoor nodig is ben je bij hen aan het juiste adres.

UNIZO Limburg: Overweeg je om de switch te maken naar zelfstandige? Super! Tijdens en na je opstart zal je geconfronteerd worden met heel diverse uitdagingen. Is jouw ondernemersidee haalbaar? Hoe zet je jouw producten in de markt en hoe bepaal je de prijs? Welke risico’s houdt jouw idee in? Welke formaliteiten moet je allemaal in orde brengen? En welke financieringsmogelijkheden bestaan er? Allemaal uitdagingen waarmee onze ervaren ondernemersadviseurs jou met veel plezier op de goede weg helpen via onze startersservice.

VDAB: VDAB helpt alle Vlaamse burgers om zelf hun loopbaan te ontwikkelen. Als dienstverlener zet VDAB burgers aan om maximaal hun talenten en competenties te ontplooien. Bezoekers (werkzoekenden) kunnen vragen stellen over de begeleiding die VDAB aanbiedt als ze eraan denken om te starten met een zelfstandige zaak ('Maak werk van je zaak'). Via een gesprek met de VDAB adviseur wordt er dieper ingegaan op het profiel van de werkzoekende om te bekijken of dit geschikt is om effectief in te stappen in het begeleidingstraject naar een zelfstandige zaak. Er worden ook op concrete vragen beantwoord van werkzoekenden en werkgevers over de verschillende vormen van leren op de werkvloer (IBO, BIO, opleidingsstages, beroepsverkennende stages).

Flanders DC: Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Het aanbod van Flanders DC is divers: praktische workshops en webinars, inspirerende events, handige tools en advies op maat. Return on Creativity; daar staat Flanders DC voor

Schrijf je in voor de nieuwsbrief