Skip to main content
Historische Koetsenparade Bokrijk

Historische Koetsenparade

Event details

Datum

Locatie

Openluchtmuseum Bokrijk 

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Pracht en praal in Bokrijk

Knappe koetsen, prachtige paarden, kloeke koetsiers… allemaal in authentiek ornaat, inclusief indrukwekkende hoeden! Op 14 augustus trekken meer dan 20 historische paardenkoetsen door het Openluchtmuseum van Bokrijk. Koetsiers in traditionele klederdracht besturen hun koetsen, die wel tot 150 jaar oud kunnen zijn, samen met hun span paarden langs de mooiste hoekjes van Bokrijk. Wie van hen draagt de mooiste outfit, in de mooiste koets, met de mooiste paarden? Dat kom je op het einde van de dag te weten wanneer de koetsiers voor de jury (inclusief kinderjury) verschijnen. Na de prijsuitreiking maken we ook nog even tijd voor een leuk fotomoment met de paarden.

Bekijk hier hoe de koetsenparade in 2017 eruit zag. 

Reserveer je ticket

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel handig en goedkoper. Je ticket reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Openluchtmuseum

10 u. - 18 u.

Openluchtspeeltuin

9 u. - 21 u.

Fietsen door het water

Steeds toegankelijk

Arboretum

Van zonsopgang tot -ondergang

Infocenter

9.30 u. - 17.30 u.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang. Er is slechts één in- en uitgang, ter hoogte van de geuren- en kleurentuin. Je moet geen ticket reserveren voor een bezoek aan de speeltuin. Voor je vertrek raadpleeg je wel best even de druktebarometer.

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter.

Het Openluchtmuseum is geopend van 2 april 2022 tot en met 2 november 2022 van 10 u. tot 18 u. Gesloten op maandag, uitgezonderd de maandagen van de Belgische schoolvakanties en die op feestdagen vallen.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper. 

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.