Skip to main content
Historische Koetsenparade Bokrijk

Historische Koetsenparade

Event details

Datum

Locatie

Openluchtmuseum

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Knappe koetsen, prachtige paarden en kloeke koetsiers in authentiek ornaat, inclusief indrukwekkende hoeden. Op zondag 18 juni trekken de mooiste antieke rijtuigen doorheen het unieke kader van Openluchtmuseum Bokrijk.

Aan het einde van de parade verschijnen de koetsiers voor de jury. Zowel de koets als de uitrusting worden gejureerd. Ook de kinderjury velt haar oordeel!

Foto's: Chretien Paesen

Historische koetsenparade

Om het plaatje helemaal af te maken, is er ook een belle époque picknick, met prachtige kledij die je doet wegdromen naar het gouden tijdperk waarin stijl centraal stond.

De historische koetsenparade is inbegrepen in de toegangsprijs voor het museum. Kom zeker een kijkje nemen en ontdek wat het Openluchtmuseum Bokrijk nog meer te bieden heeft.

Praktisch

Datum en tijd: 18 juni 2023 van 11 u. tot 17 u.
Locatie: De Historische Koetsenparade rijdt door het volledige Openluchtmuseum. De jurering vindt plaats op het Kustplein in museumdeel Oost- en West-Vlaanderen.
Tickets: Je betaalt de toegangsprijs voor het Openluchtmuseum, de Historische Koetsenparade Festival zit hierin inbegrepen. Tickets zijn online verkrijgbaar. Bokrijkabonnees hebben gratis toegang.

Reserveer je ticket

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel handig en goedkoper. Je ticket reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Openluchtmuseum

10 u. - 18 u.

Openluchtspeeltuin

9 u. tot zonsondergang

Fietsen door het water

Steeds toegankelijk

Arboretum

Van zonsopgang tot -ondergang

Infocenter

10 u. - 17 u.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van 9 u. tot zonsondergang. 

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter. In het Openluchtmuseum zijn aangelijnde honden ook welkom, behalve op het dierenerf* van museumboerderij Het Duifhuis (nr.10), ‘De sixties’ en het peuter- en kleuterdorp in de speeltuin.  *Op deze locatie zijn andere dieren aanwezig, we willen de rust van deze dieren ten allen tijde bewaren en de situatie voor alle bezoekers en dieren veilig houden. 

Het Openluchtmuseum is geopend van 1 april 2023 tot en met 5 november 2023 van 10 u. tot 18 u. Gesloten op maandag, uitgezonderd de maandagen van de Belgische schoolvakanties en die op feestdagen vallen.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper. 

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.