Skip to main content
Uitkijk vlonder Duiventoren uit Ingelmunster

Het park

Een groene long in het hart van Limburg

Bokrijk is een uniek park van maar liefst 550 hectare in hartje Limburg. Ontdek hier hoe ons verleden en onze toekomst samenkomen. Druk op de pauzeknop en kom tot rust in de natuur. Of ga op pad en geniet van cultuur en spel. Wat je ook kiest, in Bokrijk maak je het écht mee.

Duiventoren uit Ingelmunster

Openluchtmuseum

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? Behalve een rijke verzameling aan historische gebouwen en voorwerpen, geeft het museum ook immaterieel cultureel erfgoedrituelen, verhalen en technieken - en verschillende ‘oude’ dierenrassen een plaats in haar collectie.

Je vindt hier ook ons groenerfgoed: moestuinen met vergeten groenten, hoogstamboomgaarden, een hopveld en kruidentuin … Hoe inspireerde het verleden ons heden en onze toekomst? Laat je verrassen door vier boeiende museumdelen met elk een eigen unieke invulling.

Openluchtspeeltuin Bokrijk

Openluchtspeeltuin

De Openluchtspeeltuin van Bokrijk is een paradijs voor groot en klein met tal van schommels, megaglijbanen, een doolhof en een kabelbaan. Er is een zone voor elke leeftijd. De speeltuin is volledig omheind en voorzien van banken, picknickplaatsen en schaduwplekken. De snoepwinkel, frituur, mini-autocircuit én de minigolf maken jouw dag helemaal af. Plezier gegarandeerd!

Cyclamen

Arboretum

In ons museum voor bomen en struiken vindt je onder andere hulst, magnolia, rododendron en een prachtige collectie eiken en beuken terug. Daarnaast kan je ook varen- en bamboecollecties bewonderen. Vele van deze planten zijn vandaag de dag met uitsterven bedreigd of zelfs verdwenen uit hun natuurlijke habitat. Je kan er heerlijk ronddwalen of de uitgestippelde wandelroute volgen. Zo kom je langs de mooiste plekjes!

Fietsen door het water

Fietsen door het Water

Kom fietsen door het water in Bokrijk: je rijdt dwars door een vijver en ziet, voelt, ruikt het water en raakt het zelfs aan … zonder nat te worden. Mooi in elk seizoen!

Tip

Vlakbij knooppunt 91 van het Limburgse fietsroutenetwerk ligt het info- en rustpunt ‘Zicht op de Wijers’. In de verte zie je de historische gebouwen van het Openluchtmuseum Bokrijk, waaronder de historische Duiventoren waarin een tweede uitkijkpunt is uitgewerkt. Zo krijg je een blik van 360 graden op de vijvers van De Wijers.

parkplan

Digitaal parkplan

Jezelf navigeren in ons park? Bekijk ons digitaal parkplan waar je al onze park highlights kan terugvinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief