Skip to main content
Bokrijk Festival

Bokrijk Festival

Event details

Datum

Locatie

Kustplein

Prijs

Toegangsprijs Openluchtmuseum

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Op 14 mei verandert het Openluchtmuseum in een wervelende wereld vol folk, vintage en wereldmuziek. Tussen de optredens door is er tijd om het museum te verkennen en aan ateliers deel te nemen. Gooi de benen los tijdens een fantastische dag gevuld met muziek, goed gezelschap, eten en drinken, dansen en plezier!

Line-up:

12.00 u. John Joris & Rob Vanspauwen
13.40 u. Along Comes Mary
15.20 u. Rootsriders
17.00 u. Laïs
19.00 u. The Conservators

Praktisch

Datum en tijd: 14 mei 2023 van 10 u. tot 20.30 u.
Locatie: Het Bokrijk Festival vindt plaats op het Kustplein in museumdeel Oost- en West-Vlaanderen. Je wandelt ca. 10 minuten van de ingang van het museum tot aan de festival locatie. Er wordt ook een vintage pendelbus voorzien. Een beleving op zich!
Openluchtmuseum: Tussen de optredens door ontdek je in museumdeel Haspengouw onze Living History acteurs en de museumboerderij of steek je in museumdeel Kempen de handen uit de mouwen in onze ateliers. Bekijk het dagprogramma voor alle activiteiten op 14 mei 2023.
Eten & Drinken: Eet- en drankstandjes voorzien op de festivallocatie, maar je bent vrij om je eigen picknick (en campingstoeltje) mee te nemen.
Tickets: Je betaalt de toegangsprijs voor het Openluchtmuseum, het Bokrijk Festival zit hierin inbegrepen. Tickets zijn online verkrijgbaar. Bokrijkabonnees hebben gratis toegang tot het festival.

John Joris

John Joris & Rob Vanspauwen

Singer-songwriter John Joris brengt een mix van traditionele en eigen nummers in American Roots stijl en traditionele Ierse Ballads. Van finger- en flatpicking tot slidegitaar en mondharmonica, John weet samen met contrabassist Rob Vanspauwen het publiek vakkundig te bespelen.

Along comes Mary

Along Comes Mary

Gewapend met een strakke band kleurt Mary buiten de grenzen van jazzland. Ze gooit alles in de strijd om je bij je kraag de dansvloer op te sleuren. ‘Along comes Mary’ blaast hits uit de jaren ’40, ’50 en ’60 nieuw leven in. Let’s swing!

Rootsriders

Rootsriders

Gestart als gelegenheidsband bij het 25-jarig overlijden van Bob Marley, groeide Rootsriders uit tot een vaste waarde in het live circuit. Met hun vrolijke hommage aan de King of Reggae riep BBC hen uit tot beste Bob Marley Tribute band ter wereld! Dit jaar spelen ze slechts eenmaal in België, dus niet te missen op 14 mei in Bokrijk! 

Laïs

Laïs

Eindelijk is het zover: Laïs is terug! Na een release-pauze van meer dan 8 jaar, brengt Laïs een nieuwe plaat uit met een nieuw hoofdstuk voor Jorunn en Nathalie, die voortaan als duo verdergaan. Met beide voeten op de grond hebben ze de succesformule van Laïs herontdekt en uitgediept. Zo staan ze niet alleen in de Vlaamse klei, maar ook in de wereld. Stap mee in een wereld vol Vlaamse magie, uitheemse ritmes en oriëntaalse klanken.

The Conservators

The Conservators

De huisband van Bokrijk komt opnieuw samen voor het Bokrijk Festival. Deze uitsmijter brengt klassiekers in de breedste zin van het woord: vintage 60’s, country én blues. Meezingen en dansen is toegestaan. The Conservators hebben zelfs niet liever!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang. 

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter. In het Openluchtmuseum zijn aangelijnde honden ook welkom, behalve op het dierenerf* van museumboerderij Het Duifhuis (nr.10), ‘De sixties’ en het peuter- en kleuterdorp in de speeltuin.  *Op deze locatie zijn andere dieren aanwezig, we willen de rust van deze dieren ten allen tijde bewaren en de situatie voor alle bezoekers en dieren veilig houden. 

Het Openluchtmuseum is geopend van 1 april 2023 tot en met 5 november 2023 van 10 u. tot 18 u. Gesloten op maandag, uitgezonderd de maandagen van de Belgische schoolvakanties en die op feestdagen vallen.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper. 

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.