30/10/2018

Herfst in Bokrijk

 1. Kattekwaad in Bokrijk

  Zin om je nog één keer goed te ravotten voor het winter wordt? Dan moet naar Kattekwaad in Bokrijk komen. Op 1 en 2 november zet kater Sotiz het museum op stelten! Laat je creativiteit, fantasie en je zin voor avontuur de vrije loop. Volg het straffe verhalenpad, de spannende hindernissenparcours of swing mee met de enige echte ‘Kattekwaad dans’ en nog zoveel meer.  Men zegt wel dat een zwarte kat ongeluk brengt maar wij zijn er zeker van dat Kattekwaad een beleving is om nooit meer te vergeten!

  Meer info

 2. Een wandeling door het arboretum

  Het arboretum straalt deze periode in haar prachtige herfstkleuren. Met een oppervlakte van zo’n 18ha komt je achter elke bocht iets nieuws tegen. Een ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de najaarszon. Er zijn verschillende banken en tafels voorzien om ook gezellig te picknicken in de natuur. Ter info, het arboretum is elke dag vrij toegankelijk.

 3. Fietsen in de natuur

  Liever met de fiets op pad dan te voet? Het Limburgs fietsroutenetwerk doorkruist ook Bokrijk’s 550ha natuurgebied. Fiets langs de prachtige vijvers en geniet van de Bokrijkse fauna en flora.  Knooppunt 91 en 92 nemen je mee langs het Arboretum én je vangt een glimp op van het Openluchtmuseum, met ‘Fietsen door het water’ als kers op de taart.

 4. Ravotten in de speeltuin

  Iedereen die er recent geweest is kan het beamen: De grootste, gratis openluchtspeeltuin in Bokrijk is een dikke aanrader! Enorme glijbanen, klimtoestellen, kabelbanen,… de pret kan niet meer stuk! De allerkleinsten kunnen zich uitleven in het kleuterdorp en ook voor andersvaliden zijn er speciale speeltoestellen voorzien. Heb je de kabelbaan achteraan in de speeltuin al ontdekt? De speeltuin is elke dag open van 9u tot 19u.

 5. Voorbereiden voor de Bokrijk Run

  Voor de sportievelingen onder ons organiseert Bokrijk, na het succes van vorig jaar, de tweede editie van de Bokrijk Run op 11 november. De absolute hoogtepunten zijn de passage doorheen Fietsen door het Water, het Arboretum en het Openluchtmuseum met de historische gebouwen en Living History-acteurs! Een unieke kans om Bokrijk op een andere manier te ontdekken. Toch niet sportief ingesteld? Geen nood! Er is ook een optie om de route al wandelend te volgen. Supporters zijn ook van harte welkom! Schrijf je ook zeker in voor het lekker ontbijt of de heerlijke herfstbarbeque.

  Meer info