Skip to main content
Schapen

Belgisch Kampioenschap schapendrijven

Event details

Wanneer

-

Locatie

Galgenweide

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Op 17 en 18 september 2022 vindt het Belgisch Kampioenschap schapendrijven - klasse 2 plaats en dit voor de eerste keer in het Openluchtmuseum Bokrijk.

Tijdens een kampioenschap wedijveren teams, bestaande uit een man/vrouw (de handler) en zijn/haar hond en enkele schapen. De schapen moeten volgens een vooraf uitgestippeld parcours met hindernissen zo netjes mogelijk en binnen een bepaalde tijd (+-10 min) rond gebracht worden door de hond. Hierbij geeft de handler vanop afstand de hond instructies. Dit alles samen noemt men een run.

Schapendrijven

Kom jij de deelnemende handlers en hun mooie, werklustige honden aanmoedigen? Of kom je gewoon genieten van het samenwerken tussen mens en dier?

Dit kan zowel op zaterdag als zondag, aangezien een Kampioenschap over 2 dagen loopt. Op zondag in de late namiddag lopen de beste teams de finale en kunnen we de Belgisch Kampioen schapendrijven klasse 2 2022 bekend maken!

Gesponsord door Lambrichts Jos bvba

Praktisch

Datum: 17 en 18 september 2022
Openingsuren:  van 10 u. tot 18 u. 
Tickets: Je betaalt de toegangsprijs van het Openluchtmuseum, het Belgische Kampioenschap schapendrijven zit mee inbegrepen in de toegangsprijs. Museumtickets kan je op voorhand reserveren via onze website. Gratis toegang voor Bokrijkabonnees. 

Reserveer je ticket

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel handig en goedkoper. Je ticket reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang. Er is slechts één in- en uitgang, ter hoogte van de geuren- en kleurentuin. Je moet geen ticket reserveren voor een bezoek aan de speeltuin. Voor je vertrek raadpleeg je wel best even de druktebarometer.

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter.

Het Openluchtmuseum is geopend van 2 april 2022 tot en met 2 november 2022 van 10 u. tot 18 u. Gesloten op maandag, uitgezonderd de maandagen van de Belgische schoolvakanties en die op feestdagen vallen.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper. 

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.