Park

Bokrijk is meer dan het Openluchtmuseum. Ontdek 550 hectare pure afwisseling. Maak een gezonde wandeling of fietstocht in de mooie natuur.

Toerisme Limburg vzw en het Provinciebestuur Limburg investeerden bovendien in het innovatieve fietstraject ‘Fietsen door het water’. Zo fiets je dwars door een vijver zonder nat te worden. Daarnaast wordt ook het open vijver- en moeraslandschap hersteld. 

Wandelen

Als wandelaar haal je je hart op in het 550 hectare grote park van Bokrijk. Kies één van de vijf uitgestippelde routes van 1,5 tot 9,5 km in het vijvergebied ‘De Wijers’. Hou ook even halt bij het Arboretum. Je bewondert er tal van boomsoorten, unieke planten en een uitgebreide hulst- en bamboecollectie.

Wandelen

Wandelkaarten

Wil je het park graag al wandelend verkennen? Ga dan zeker ook eens langs in het Infocenter. Daar zijn tal van wandelkaarten te koop, die je langs de meest prachtige en uiteenlopende routes loodsen. Met de handige infobrochure bij de wandelkaart kom je alles te weten over deze prachtige streek en de verschillende bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt.