Openluchtmuseum

Bokrijk, dat is elke keer anders. Laat je inspireren door ons gevarieerd programma. In het Openluchtmuseum nemen acteurs je 100 jaar mee terug in de tijd. Ontdek in de historische huizen de kunst van ambachten en vakmanschap. En wat dacht je van ‘De sixties’? Hier komen de verhalen en gebeurtenissen uit de jaren 60 interactief tot leven in levensechte decors.

Scholen en jeugdgroepen

We beschikken over programma’s op maat. Zowel kleuters, lagere en secundaire scholen als jeugdgroepen vinden hier hun gading. Leuk en leerrijk!

Graag verwelkomen we jouw klas in 2017. Reserveren is mogelijk via het aanvraagformulier. Meer info opvragen kan steeds via bokrijksales@limburg.beDownloaden

Eten & drinken

Er bevinden zich verschillende eet- en drinkfaciliteiten in het Openluchtmuseum waar je met de hele klas terecht kan. Hiervoor is het aangewezen om zelf rechtstreeks contact op te nemen.

Eten & drinken

Het Koetshuis

Sfeervolle brasserie met buiten- en binnenterras. Het gevarieerde aanbod bevat verrassende snacks, verse salades, seizoensgebonden menu’s en stevige streekbieren. Geschikt voor groepen tot 200 personen.

Dennenhof

Een ruime familiezaak vlakbij de speeltuin. Het Dennenhof heeft een authentieke stube, een oranjerie en sfeervolle tuinen. Er zijn verschillende ruimten die je kunt afbakenen. Voor groepen tot 600 personen.

't Poorthuys

't Poorthuys is, zoals de naam reeds doet vermoeden, gelegen aan de poort van het Openluchtmuseum Bokrijk. Dit authentieke gebouw uit 1774 werd in het voorjaar van 2009 omgetoverd tot een gezellig restaurant en verwent je met een bistrokeuken in hedendaags interieur. 

St. – Gummarus

Sfeervolle herberg nabij het Kempens dorpsplein met een ruime gelagzaal en gezellig en groot buitenterras. Je kunt hier terecht voor streekgerechten zoals boerenschotels, Vlaamse karbonades en boekweitkoeken. Deze herberg uit 1775 komt oorspronkelijk uit Lier en werd onlangs volledig vernieuwd. Het resultaat is een fris en hedendaags – maar authentiek – interieur met eerlijke en duurzame materialen. 

In den Dolfijn

Herberg-eethuis met West-Vlaamse specialiteiten. Het gebouw werd in 1978 overgebracht van St.-Ryckers bij Veurne. Voor groepen tot 20 personen.

De Kleinaert

Huiselijke kroeg in het Haspengouwse deel van het Openluchtmuseum. Je kunt er terecht voor de kleinere keuken. Voor groepen tot 25 personen.

Hangar58

HANGAR58 is een ecologisch en energievriendelijk gebouw met een bijzondere architectuur en alle facilitaire voorzieningen om van de site een all-seasons evenementenlocatie te maken.

* aparte parking voor 700 wagens 
* grote moduleerbare ruimte
* indrukwekkend zicht op het marktplein van de Oude Stad

De vaste cateringpartner is Aromazz Foodconcepts & more. Aromazz is een gevestigde waarde binnen het cateringlandschap en biedt service, klantvriendelijkheid, creativiteit en catering op hoog niveau. 
Naast het uitgebreide bestaande catering aanbod binnen Aromazz, staat Mario met Creatief Culinair Atelier ook altijd paraat om een specifiek gastronomisch voorstel op maat voor jullie uit te werken. 

Snoepwinkel Museum

Wil je weten wat kinderen lang geleden lekker vonden? Vraag het aan de snoepman en proef zelf! Deze snoepwinkel verkoopt enkel handgemaakt snoepgoed volgens oude recepten vervaardigd.

Picknick

Smul van je boterhammetjes op één van de vele gezellige picknickplaatsen die Bokrijk biedt.