De organisatie

Ontstaansgeschiedenis

Vandaag is Bokrijk jaarlijks goed voor bijna 1 miljoen bezoekers, 250 directe medewerkers en 550 hectare afwisseling van monumentaal erfgoed, ongerept natuurgroen en talloze ontspanningsmogelijkheden. Bokrijk is een niet losmakend geheel met het Openluchtmuseum als kloppend hart, het arboretum en de talrijke fiets en wandelpaden als groene long en de openluchtspeeltuin als oase van kinderpret.

Bokrijk gaat natuurlijk over gisteren, en over vandaag. Maar sterker nog, het gaat ook over morgen en het kan zelfs over overmorgen gaan.

Het Bokrijk-DNA staat voor ont-moeten, ont-dekken, ont-haasten met respect voor authenticiteit en puurheid maar geïnspireerd door innovatie en bruisende creativiteit. Bokrijk is een plek waar geschiedenis geen eindpunt is, maar het begin van een actueel verhaal,  waar ieder van ons, hier en nu zijn eigen stukje individuele geschiedenis schrijft … Maar dat evengoed nog in 2065 kan doen.

We zijn ervan overtuigd dat Bokrijk daarom open moet zijn; met open poorten die Bokrijk met de wereld verbinden. Bokrijk staat voor co-creatie. Met een open geest voor vernieuwing.  Van cultuur en erfgoed, over natuurbehoud en duurzame ontwikkeling. Van toeristische partners over maakindustrie tot universiteiten en hogescholen, zo werkt Bokrijk nauw samen met partners uit verschillende sectoren. Elk met hun eigenheid en inspiratie voor Bokrijk, zowel in binnen- en buitenland.