01/04/2017

Het Openluchtmuseum opent zijn deuren!

Laat je vanaf 1 april opnieuw onderdompelen in verhaal over vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen en steek zelf de handen uit de mouwen tijdens boeiende ateliers. Of leef je uit in onze speelschuur waar traditionele volksspelen zoals kegelen en krulbollen en eigentijdse make-over kregen. Hou zeker ook even halt bij de vernieuwde museumshop, die verrast met een origineel assortiment. Het nieuwe seizoen gaat van start met het Paasfestival: we zorgen voor een aangepast programma en veel paaspret.  

Maak kennis met de basistechnieken van een vak en leer je eigen potje draaien uit klei, een lederen geldbuidel maken, een vogelvoederkastje timmeren, kaarsen maken en nog veel meer… Nog een leuk detail: je mag je eigen handgemaakte souvenir mee naar huis nemen. Ook kan je binnenkijken bij de smidse, waar het Geluidshuis je verrast met de humoristische klank- en lichtinstallatie ‘De Magische Smidse’. Tal van oude volkssporten en -spelen zoals kegelen, krulbollen, bikkelen of reeplopen zijn in onze speelschuur in een eigentijds jasje gestoken en bieden spelplezier voor klein en groot. De volledig vernieuwde museumshop biedt een origineel assortiment  zoals honing, thee en wol ‘handmade in Bokrijk’ of innovatieve BKRK-ontwerpen in leder, keramiek en hout.

Vanaf 1 april zijn we open van dinsdag t.e.m. zondag van 10 uur tot 18 uur. Op maandag zijn we gesloten, behalve op feestdagen en in juli en augustus.