Lokale granen

‘De Superette Bokrijk’ werkt met lokale telers zoals Pieter Coopmans, Frans Beckers en Rudy Vermeer. Immers ‘de korte keten’ bij de aanlevering van ingrediënten is een aandachtspunt. Concreet wordt er gewerkt met graansoorten zoals tarwe, rogge en spelt die eigen zijn aan de Kempen en die in de nabijgelegen graanwatermolen van Stevoort worden gemalen op steen. Kobe Desramaults is al langer geëngageerd in het proces van voedsel produceren en bereiden. Hij nam initiatieven die mensen meer bewust moeten maken van wat ze eten, waar ze voedsel kopen en van de rol van de boeren en productiemogelijkheden. Bokrijk was reeds zelf vanuit zijn museale functie bezig met het telen van oude graansoorten. Die graansoorten worden biologisch geteeld. Maar de samenwerking met ‘De Superette’ toont aan dat alle vakmanschap van het brood bakken uit het verleden, vandaag en ook voor de toekomst relevant zijn.

Vanaf 15 juli biedt Bokrijk het meel en de bloem te koop aan in de museumshop: spelt, rogge en tarwe. Prijzen zijn als volgt:

BKRK tarwemeel € 2.50/kg en tarwebloem € 3.00/kg
BKRK speltmeel € 4.50/kg en speltbloem € 5.50/kg
BKRK roggemeel € 3.00/kg